Dennerle Plant Care N, 250 ml

Tellimisel 7-30 päeva
Tootekood
4816
  • Lämmastikväetis nõudlikele taimeakvaariumidele
  • Lämmastikväetis tiheda taimestikuga akvaariumidele
  • Lämmastiku sihtotstarbeliseks tarnimiseks (nitraat = NO3)
  • Suurepäraste taimede ja intensiivselt erksate värvide tagamiseks
  • Jagub kauaks tänu kontsentreeritud toimeainetele
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud, kasutades eeskujuna loodust
  • Doseerimine: väetist saab doseerida täpselt ja täpselt: 1 ml 100 L kohta lisab 1 mg/L nitraati. Plant Care N-i saab kasutada iganädalase või igapäevase väetisena.

    13,51 €

    Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

    Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

    Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

    Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



     
    Lämmastik-makrotoitainete väetis toheda taimestikuga ja nõudlikele akvaariumidele
    Akvaariumitaimed vajavad tervislikuks kasvamiseks umbes 20 erinevat toitainet. Lämmastik on selles suhtes eriti oluline. Lämmastik kuulub makrotoitainete hulka ja seda on kõige rohkem vaja pärast süsinikku (CO2-na). Valguse ja CO2 kõrval on see tasakaalustatud ja terve taimekasvu kõige olulisem eeldus.

    Milleks on akvaariumis lämmastikku vaja?
    Taimed vajavad lämmastikku arvukate orgaaniliste ühendite moodustamiseks, eriti elutähtsate aminohapete sünteesiks. Aminohapped on valkude ja ensüümide ehituskivid ning neil on taimede ainevahetuses kesksed funktsioonid. Lämmastikku on vaja ka leherohelise (klorofülli) tekkeks. Taimed võivad absorbeerida lämmastikku erinevates keemilistes vormides, eriti ammooniumi, nitraadi ja karbamiidi kujul. Akvaariumis esineb lämmastik peamiselt nitraadina. Nitraati saab säilitada taimerakkudes ja transportida taime sees. Lämmastiku lisamine ei ole tavalistes taimekooslustes akvaariumis vajalik, kuna tavaliselt satub seda söödaga akvaariumisse piisavas või sageli isegi liigses koguses. Nõudlikes taimeakvaariumides (nt aquascaping akvaariumis, Hollandi akvaariumis) on aga olukord erinev. Neil on keskmisest suurem toitainete vajadus, eriti makrotoitainete osas. Selliseid taimeakvaariume iseloomustab
    • tihe taimestik (rohkem kui 70–80% põhjapinnast)
    • palju kiiresti kasvavaid liike
    • palju valgust (30–60 luumenit liitri kohta või rohkem)
    • CO2 väetamine
    • 30-50% osaline veevahetus nädalas
    • kalavaru puudub või vähe (kuid krevettidega)
     
    Tuvastage akvaariumis nitraadipuudus
    Seda tüüpi akvaariumides võib kiiresti tekkida lämmastikupuudus. Sel juhul muutub kogu taim kollaseks või kollakasroheliseks. Puudus ilmneb kõigepealt vanematel lehtedel. Need tunduvad kollasemad kui uued, kuid tavaliselt ei sure. Mõnel taimel muutuvad lehed klaasjaks ja peaaegu läbipaistvaks või muutuvad kergelt lillaks. Kasv on oluliselt aeglustunud. Taimede kasvu pärssimine põhjustab tavaliselt probleeme vetikatega.

    Nitraadipuuduse kõrvaldamine akvaariumis
    Nõudlike taimeakvaariumide puhul on seetõttu väga kasulik nitraaditasemel silm peal hoida ja seda vajadusel täiendada. Igal akvaariumil on konkreetne toitainete tarbimine olenevalt taimede kogusest, taimeliigist, kalade kogusest, söötmisest, veevahetusest ja kasvutingimustest (valguse kogus, valgustusaeg, CO2 lisamine, filtritehnoloogia jne). Seetõttu tuleks iga akvaariumi jaoks määrata vajalik väetise kogus eraldi. Kui akvaariumis on vajadus kõigi 3 makrotoitaine N, P ja K järele, on soovitatav kasutada Dennerle Plant Care NPK-d. Toitainete vahekorrad on siin valitud nii, et taimed omastaksid kõik makrotoitained võrdses vahekorras. Isegi pikaajalisel regulaarsel kasutamisel ei saa esineda üksikute toitainete puudusi ega kahjulikku kogunemist. Eriti makrotoitainete puhul on eriti oluline bioloogiline tasakaal, st toitained peaksid alati olema üksteise suhtes teatud vahekorras. Vältida tuleks toitainete tasakaaluhäireid, kuna need põhjustavad tavaliselt vetikaprobleeme. Eriolukordades võib akvaariumi lämmastikuvajadus olla keskmisest suurem. On ka kraanivett, mis sisaldab küllaldaselt fosfaati ja kaaliumi, kuid liiga vähe lämmastikku. Sellistel juhtudel tuleks taimede spetsiaalseks lämmastikuga varustamiseks kasutada toodet Dennerle Plant Care N. Nitraadisisaldust soovitame mõõta kord nädalas ja Plant Care N-i vastavalt doseerida. Nitraate saab täpselt ja usaldusväärselt mõõta akvaristika testide abil. Piisava täpsuse annavad ka lihtsad ribatestid, nt. Dennerle veetest 6in1. Kui olete mitu nädalat regulaarselt mõõtnud ja väetanud, näete, millisel tasemel mõõdetud väärtused settivad ja milliseid nitraadikoguseid akvaarium vajab. Seejärel saate Plant Care N määratud nädalaannuse standardvarustusse lisada ja mõõtmisintervalle puhta südametunnistusega pikendada 2–4 nädalani. Makrotoitainetega väetist tuleb alati kasutada koos mikrotoitainete väetisega (täisraudväetis). Täielikuks toitainetega varundamiseks ja taimede parimaks võimalikuks kasvuks soovitame kombineerida Plant Care Pro-ga. Suurepärase taimede kasvu ning tervete kalade ja krevettide jaoks soovitame osalist vett vahetada 25% kuni 50% nädalas. See eemaldab jäätmed ja inhibiitorid ning hoiab ära toitainete tasakaalustamatuse.
    Lisainfo
    Uued 10. aug 2023
    Kaubamärk Dennerle
    Kaal 0.300000
    Saadavus Tellimisel
    Kirjuta enda hinnang
    Palun hinnake:Dennerle Plant Care N, 250 ml