Dennerle Plant Care NPK, 250 ml

Laos
Tootekood
4814
  • Makrotoitainetega väetis tugeva taimestikuga akvaariumidele, kus on vähe kalu
  • Nitraadiga (NO3), fosfaadi (PO4) ja kaaliumiga (K) pluss magneesium (Mg)
  • Suurepäraste taimede ja intensiivselt erksate värvide jaoks
  • Vahetu ja pikaajaline toime
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud, kasutades eeskujuna loodust
  • 16,90 €

    Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

    Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

    Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

    Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



     
    Makrotoitainetega väetis akvaariumidele, kus kalavarusid on vähe või üldse mitte
    Kolm makroelementi: N = lämmastik (nitraat), P = fosfor (fosfaat) ja K = kaalium on eriti olulised. Tavalistes taimeakvaariumides ei ole N ja P lisamine tavaliselt vajalik, kuna neid aineid satub toidu ja kalade väljaheidetega akvaariumisse piisavas koguses või mõnikord isegi liiga suurtes kogustes. Seevastu nõudlike taimeakvaariumide puhul on olukord erinev. Neil on keskmisest suurem toitainete vajadus, eriti kui tegemist on makrotoitainetega. Nendes akvaariumitüüpides võib kiiresti tekkida N- või P-puudus, eriti kui kalavarusid on vähe või üldse mitte. Võimalik on ka K defitsiit, kuid harvem, kuna kaaliumi leidub kraanivees alati teatud koguses ja seda lisatakse regulaarselt täisraudväetistega, nagu Plant Care Pro. Nõudlike taimeakvaariumide puhul on seetõttu igati mõttekas makrotoitainetel silm peal hoida ja neid vajadusel täiendada. NPK väetise üks olulisemaid aspekte on toitainete bioloogiline tasakaal. Plant Care NPK toitainete vahekorrad on valitud nii, et taimed omastaksid kõiki kolme makrotoitaine samas vahekorras. See tähendab, et isegi pikaajalisel regulaarsel kasutamisel ei saa tekkida üksikute toitainete defitsiiti ega ebasoodsat kogunemist. Kuna toitainete tasakaaluhäireid tuleb alati vältida, kuna need põhjustavad tavaliselt vetikaprobleeme.

    Millal kasutada Plant Care NPK-d?
    Igal akvaariumil on konkreetne toitainete tarbimine sõltuvalt taimede hulgast, taimeliikidest, kalade kogusest, toitumisest, veemuutustest ja kasvutingimustest (valguse hulk/valgustusaeg, CO2 lisamine, filtritehnoloogia jne). Seetõttu tuleks iga akvaariumi jaoks eraldi määrata NPK vajalik lisamine. Plant Care NPK-d kasutatakse ainult vajaduse korral, st kui makrotoitainetest on tõesti puudus. Soovitame mõõta nitraadi- ja/või fosfaadisisaldust kord nädalas ning Plant Care NPK-d vastavalt doseerida. Samuti saate mõõta akvaariumivee kaaliumisisaldust (testid spetsialiseeritud kauplustes). See mõõtmine ei ole aga tavaliselt vajalik, kuna kraanivesi ning Plant Care Pro ja Plant Care NPK annavad piisavalt kaaliumi. Kaaliumi üleannustamine on praktikas vaevalt võimalik ja tavaliselt ei ole see ebasoodne. Nitraadi ja fosfaadi märkimisväärne üledoos võib seevastu soodustada vetikate kasvu. Plant Care NPK-d ei tohiks seetõttu alguses kasutada ilma nitraadi- ja ideaaljuhul ka fosfaadisisaldust mõõtmata. Kui veevahetuseks kasutatav kraanivesi ei sisalda erakordselt palju nitraate või fosfaate, piisab hiljem praktikas NPK väetamise ja doseerimise üle otsustamisel ainuüksi nitraadisisalduse mõõtmisest. Selleks saab kasutada ka lihtsaid ribateste, nt Dennerle WaterTest 6in1.

    Annustamine ja kasutamine
    Kui olete mitu nädalat regulaarselt mõõtnud ja väetanud, näete, millisel tasemel mõõdetud väärtused ühtlustuvad ja milliseid makrotoitainete lisandeid akvaarium vajab. Seejärel saate lisada Plant Care NPK arvutatud nädalaannuse standardvarustusse ja suurendada puhta südametunnistusega mõõtmisintervalle 2–4 nädalani. Hea juhis on 10 ml / 100 l / nädalas, mis vastab 5 mg / l nitraadi, 0,4 mg / l fosfaadi ja 2,5 mg / l kaaliumi lisamisele. Kui veevahetuseks kasutatav kraanivesi sisaldab erakordselt palju nitraate (nt 50 mg/L), kuid peaaegu üldse mitte fosfaate või kõrget fosfaati (> 1 mg/L), aga nitraate vähe, siis Plant Care NPK kasutamine ei ole soovitatav, et vältida üksikute makrotoitainete ebasoodsalt kõrget taset ja toitainete tasakaalustamatust. Sel juhul tuleks spetsiaalselt toitainete puudujääkide kompenseerimiseks kasutada Dennerle Plant Care N või Plant Care P ühetoitainelisi väetisi. Sest lisaks absoluutsele toitainete kontsentratsioonile on olulised ka toitainete vahekorrad. Nitraadi ja fosfaadi suhe peaks ideaaljuhul olema vahemikus 10:1 kuni 15:1. Kui kraanivesi sisaldab ainult väikeses koguses kaaliumi (nt < 3 mg/L), tuleks kasutada Dennerle Plant Care K. Väga pehme vee puhul on see sageli nii. Enda kraanivee analüüsiväärtused saate teada kohalikult veetarnijalt. Neille saab hõlpsasti Interneti kaudu juurde pääseda. Lisaks on kaalium üks väheseid toitaineid, mis vaid kalatoidu kaudu akvaariumisse jõuavad. Makrotoiteväetist tuleb alati kasutada koos mikrotoitainete väetisega. Täielikuks toitainetega varustamiseks ja taime parimaks võimalikuks kasvuks soovitame kombineerida Plant Care NPK ja Plant Care Pro.
    Lisainfo
    Uued 21. märts 2023
    Kaubamärk Dennerle
    Kaal 0.300000
    Saadavus Laos
    Kirjuta enda hinnang
    Palun hinnake:Dennerle Plant Care NPK, 250 ml