Geophagus sp. ‘Red Head Tapajos’ või ‘Tapajos Redhead’ on põhjusega populaarne Lõuna-Ameerika cichliid. Ta on tagasihoidliku suurusega, suhteliselt rahulik ja väga värvikas. Temast saab sobivas akvaariumis tetrate ja muude rahumeelsete kalaparvede kõrval suurepärane keskne liik. Ja nüüd, pärast 31 aastat akvaariumihobi, on see kala lõpuks saanud ametliku teadusliku nime Geophagus pyrocephalus.

      ´Red Head Tapajos´ on saanud tuntuks Rio Tapajóse alamjooksult, Amazonase jõe peamisest lisajõest. Tüüpilises elupaigas on vähe veetaimestikku, kuid selle asemel on suured liivaalad ja laialipuistatud kivid, kõdunenud lehed ja vee all olevad puujuured.

      Red Head Tapajos´ed saavad parves hästi hakkama ja omandavad paari aasta jooksul iseloomuliku punase otsmiku. Üks ilusamaid väliseid omadusi on ka sinised jooned uimedes. See on ergas värv ja kontrasteerub punase peaga väga kenasti.

        Akvaarium peaks olema bioloogiliselt küps ja avar ning suure hulga pehme liivasubstraadiga, kuna neile kaladele meeldib toidu otsimisel pinnast läbi sõeluda. Kala vajab rohkelt peidukohti triivpuidust puntrate, kiviste koobaste ja puidul kasvatatavate tugevate taimede (nt Anubias sp. või Java Fern) vahel. Substraadile istutatud taimestik kaevatakse tõenäoliselt üles, seega on parem seda vältida.

        Filtreerimine peaks olema tõhus mõõduka vee liikumisega alade ja mõne rahulikuma puhkekohaga. Sagedased osalised veevahetused aitavad hoida nitraadisisaldust minimaalsel tasemel, mis on eriti oluline, kuna see liik on tundlik veetingimuste halvenemise suhtes. Geophagus Redhead Tapajós on üldiselt rahumeelne, kui ta just ei sigi.

        Akvaariumis on seda liiki kõige parem hoida 6-liikmelistes või enamates rühmades, et moodustuks loomulik hierarhia. See mitte ainult ei rahulda nende sotsiaalseid vajadusi, vaid aitab maandada ka agressiooni parve seas. Akvaariumikaaslasteks võivad olla suuremamõõdulised tetrad, skalaarid ja enamik liike, kes on liiga suured, et neid tervelt alla neelata. Kuigi nad on rahumeelsed, võivad nad olla problemaatilised, kui neid kombineerida sägadega, kuna nad konkureerivad tõenäoliselt aeglaselt toituvate põhjaelanikega.

          Söötmine

          Kõigesööja. Soovib täiskasvanud mõõtmetega võrreldes väiksemõõdulisi akvaariumitoite. Püüdke hoida seda mitmekesine ja hea kvaliteediga lihasööjate ja taimtoiduliste helveste, väikeste uppuvate graanulite ja külmutatud toiduainete seguga (sääsevastsed, dafnia, vitamiinidega rikastatud arteemia).