Carinotetraodon travancoricus

Tellimisel 7-30 päeva
Tootekood
42603

Mageveelised kerakalad on armsad kalakesed, kes kasvavad looduses vaid 2-3 cm pikkuseks, akvaariumis võivad nad kasvada veidi suuremaks, kuid mitte palju. Võimalusel peaksite neid loomi parved hoidma; siis moodustavad nad paremusjärjestuse ja on endaga nii hõivatud, et kardetud uimede hammustamine, mida peaaegu kõik kerakalaliigid suudavad (aga ei pea!) näitama, puudub suures osas. Ainult üksteise vahel on kergeid uimede kahjustusi, mis paranevad komplikatsioonideta.

Isased saab ära tunda selle järgi, et nad on palju saledamad ja pikema peaga, muutuvad ka emasloomadest mõnevõrra suuremaks. Kõik kerakalad eelistavad süüa tigusid, rannakarpe ja krevette. Tänu hästi arenenud hammastele suudavad nad hästi hammustada. Seega saab neid hõlpsasti sööta sügavkülmast pärit rannakarpide liha ja muude mereandidega. Sellele võib lisada kõiki tavapäraseid külmutatud toite, punaseid ja valgeid sääsevastseid, kuid ka dafnia (vesikirp) on tervislik ja suurepärane toidulaud kaladele, kes, nagu kõik kerakalad, on alati uudishimulikud ja mängulised. Looduses moodustavad suurema osa toidust putukad ja nende vastsed, ussid ja koorikloomad, kuid ka vetikad moodustavad mitte alahinnatud toiduportsjoni (umbes 25–30%), kuigi pole selge, kas need vetikad on aktiivselt söödud või pigem kogemata alla neelatud. Kuivtoitu kääbuskerakala ei söö.

India kääbuskerakalad on pärit Lõuna-Indiast (Keralast), kus neid pannakse kahjuks üha enam ohtu tammide ehitamise, raadamise ja metsaalade muutmise tõttu põllumaaks. Neid saab akvaariumis üsna hästi kasvatada, nad koevad taimedele ilma haudehoolitsuseta.

NB! Kalu ei broneerita. Saadavus palun täpsustada enne järeletulekut.

6,00 €

Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



 
Täiskasvanud kala suurus: 2 - 3 cm
Soovitatav akvaariumi suurus alates: 25 liitrit
pH 6.8 - 8.0 Temperatuur: 22 - 28 °C
Toitumisharjumused: lihatoiduline, vajab regulaarselt toiduks tigusid
Temperament: üldiselt rahulik, aga ei sobi paljude kaladega
Lisainfo
Kaal 0.001000
Saadavus Tellimisel
Kirjuta enda hinnang
Palun hinnake:Carinotetraodon travancoricus