Dennerle Plant Care K, 250 ml

Laos
Tootekood
4818
  • Kaaliumväetis nõudlikele taimeakvaariumidele
  • Kaaliumväetis tiheda taimestikuga akvaariumidele
  • Kaaliumi sihtotstarbeliseks tarnimiseks.
  • Suurepäraste taimede ja intensiivselt erksate värvide tagamiseks
  • Jagub kauaks tänu kontsentreeritud toimeainetele
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud, kasutades eeskujuna loodust
  • Doseerimine: väetist saab doseerida täpselt: 2 ml 100 L kohta lisab 1 mg/L kaaliumi. Optimaalne kaaliumisisaldus on vahemikus 10-20 mg/l. Soovitame kaaliumisisaldust regulaarselt mõõta ja Plant Care K-d vastavalt doseerida. Plant Care K-d võib kasutada iganädalase või igapäevase väetisena.

    13,51 €

    Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

    Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

    Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

    Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



     
    Kaaliummakrotoitainetega väetis nõudlikele taimeakvaariumidele
    Akvaariumitaimed vajavad tervislikuks kasvamiseks umbes 20 erinevat toitainet. Selles suhtes on kaalium eriti oluline. Kaalium kuulub makrotoitainete hulka ja seda vajavad taimed suuremates kogustes. Koos makrotoitainete nitraadi ja fosfaadiga, aga ka valguse ja CO2-ga on see taimede tasakaalustatud ja terve kasvu kõige olulisem eeldus.
    Milleks on akvaariumis kaaliumi vaja?
    Kaaliumil on taimes mitmesuguseid funktsioone. Seda esineb suurtes kontsentratsioonides nii rakkudes endis kui ka veresoonkonnas. Kaalium on osmootselt aktiivne ioon, mis on ülioluline nii juurerõhu kui ka rakurõhu (turgor) tekkeks. Lisaks osaleb see erinevates ainevahetusprotsessides, nt. suhkrute, tärklise, tselluloosi ja ligniini süntees. Kaaliumit saab säilitada taimerakkudes ja vajadusel transportida taime sees, nt. vanematest lehtedest nooremateni. Teatud kogus kaaliumi tarnitakse kraaniveega. Mida karedam vesi, seda rohkem; mida pehmem vesi, seda vähem. Koostist saate küsida kohalikult veevarustajalt. Kaaliumit tuuakse akvaariumisse väga väikestes kogustes toidu ja kalade väljaheidetega. Head akvaariumiväetised (mikrotoitainete väetised / täielikud rauaväetised), nagu Dennerle Plant Care Pro, sisaldavad seetõttu alati sobivas koguses kaaliumi. Tavaliselt piisab sellest tavaliste taimedega kogukonna akvaariumide jaoks. Seevastu nõudlike taimeakvaariumide puhul on olukord erinev (nt aquascaping akvaarium, Hollandi akvaarium). Neil on keskmisest suurem toitainete vajadus, eriti makrotoitainete osas. Selliseid taimeakvaariume iseloomustavad
    • tihe taimestik (rohkem kui 70–80% põhjapinnast)
    • palju kiiresti kasvavaid liike
    • palju valgust (30–60 luumenit liitri kohta või rohkem)
    • CO2 väetamine
    • 30-50% osaline veevahetus nädalas
    • kalavaru puudub või on vähene (kuid krevettidega)
     
    Tuvastage akvaariumis kaaliumipuudus
    Seda tüüpi akvaariumides, eriti pehmes vees, võib tekkida kaaliumipuudus. See ilmneb peamiselt vanematel lehtedel. Vajadusel transporditakse element vanematelt lehtedelt noorematele lehtedele. Tüüpilised sümptomid on kollasus (kloroos), mis võib ilmneda laikudena või suurel alal leherootsude vahel või leheservas. Hiljem kude sureb laikudesse või piirkondadesse (nekroosid). Mõned taimed on eriti tundlikud liiga madala kaaliumisisalduse suhtes. Tuntud näited on papagoileht (Alternanthera) ja konjakitaim (Ammania). Kasv võib ootamatult seiskuda ja äsja moodustunud lehed on kidurad. India veetaime (Hygrophila polysperma) puhul ilmneb kaaliumipuudus vanematel lehtedel väikeste mustade laikude (nekrooside) kujul.

    Kõrvaldage akvaariumi kaaliumipuudus
    Seetõttu on nõudlikel taimeakvaariumidel mõistlik kaaliumitasemel silm peal hoida ja vajadusel täiendada. Igal akvaariumil on konkreetne toitainete tarbimine sõltuvalt taimede kogusest, taimeliigist, loomakasvatusest, söötmisest, veevahetusest ja kasvutingimustest (valguskogus/valgustusaeg, CO2 lisamine, filtritehnoloogia jne). Seetõttu tuleks iga akvaariumi jaoks määrata vajalik väetise kogus eraldi. Kui akvaariumis on vajadus kõigi 3 makrotoitaine N, P ja K järele, on soovitatav kasutada Dennerle Plant Care NPK-d. Toitainete vahekorrad on siin valitud nii, et taimed omastaksid kõik makrotoitained võrdses vahekorras. Isegi pikaajalisel regulaarsel kasutamisel ei saa esineda üksikute toitainete puudusi ega kahjulikku kogunemist. Eriti makrotoitainete puhul on eriti oluline bioloogiline tasakaal, st toitained peaksid alati olema üksteise suhtes teatud vahekorras. Toitainete tasakaalustamatust tuleb vältida, kuna see põhjustab tavaliselt vetikaprobleeme. Kui kraanivees on liiga madal kaaliumisisaldus – mis on sageli pehme vee puhul – või kui akvaariumis on kaaliumivajadus suurenenud, tuleks taimede varustamiseks spetsiaalselt kaaliumiga kasutada Dennerle Plant Care K-d. Kui olete mitu nädalat regulaarselt mõõtnud ja väetanud, näete, millisel tasemel mõõdetud väärtused settivad ja milliseid kaaliumikoguseid akvaarium vajab. Seejärel saate Plant Care K määratud nädalaannuse standardvarustusse lisada ja mõõtmisintervalle puhta südametunnistusega pikendada 2–4 nädalani. Makrotoitainetega väetist tuleb alati kasutada koos mikrotoitainete väetisega (täisraudväetis). Täielikuks toitainetega varustamiseks ja taime parimaks võimalikuks kasvuks soovitame seda kombineerida Dennerle Plant Care Pro-ga. Suurepärase taimede kasvu ning tervete kalade ja krevettide jaoks soovitame osalist vett vahetada 25% kuni 50% nädalas. See eemaldab jäätmed ja inhibiitorid ning hoiab ära toitainete tasakaalustamatuse.
    Lisainfo
    Kaubamärk Dennerle
    Kaal 0.300000
    Saadavus Laos
    Kirjuta enda hinnang
    Palun hinnake:Dennerle Plant Care K, 250 ml