Pareutropius debauwi

Tellimisel 7-30 päeva
Tootekood
14405

Debauwi säga (Pareutropius debauwi), mida troopiliste kalade pidamise entusiastid tunnevad tavaliselt Aafrika klaassäga, kääbuspangasiuse või triibulise Aafrika klaassägana, on pärit Kongost Kesk-Aafrika Vabariigist ja Gabonist.

Debauwi säga on väike, häbelik, aktiivne, parvekala, keda leidub tavaliselt üleujutustasanditel ja mitmetes Kesk-Aafrika jõgedes Kongo jõe äravoolus. Nad on oportunistlikud toitujad, kes söövad usse, vähilaadseid, putukaid ja taimseid aineid, mida leidub mõõduka vooluga ojade ja jõgede põhjas, kus nad elavad.

Debauwi sägade puhul sugude eristamine on mõnevõrra keeruline, kuid emastel on üldiselt paksem keha kui isastel.

Debauwi säga on kõige parem hoida väikestes, vähemalt 5–6 isendilistes parvedes, kuid nad saavad üldakvaariumis hästi hakkama ka teiste aktiivsete ja rahumeelsete liikidega, sealhulgas Aafrika tetrad, vingerjad jne.

Debauwi säga on kõige parem hoida tiheda taimestikuga akvaariumis, mille mahutavus on vähemalt 200 liitrit, tumeda liiva või peene kruusaga, mõne sileda jõekivi ja paari triivpuu- või rabapuutükiga varjualuseks, palju vaba ujumisruumi ja mõned ujuvad taimed, mis hajutavad ülavalgust. Nad on tundlikud ereda valguse ja halva veekvaliteedi suhtes ning nõuavad head filtreerimissüsteemi ja väikest lisapumpa, et tagada mõõdukas vee liikumine akvaariumis. Soovitatav on regulaarsed veevahetused kaks korda nädalas.

Debauwi säga ei ole raske toita. Nad võtavad innukalt vastu sägagraanuleid, krevetigraanuleid, kvaliteetset helvestoitu, aga ka elusaid, külmutatud ja külmkuivatatud usse, tubifexi, soolvees krevette jne. Soovitatav on kaks või kolm väikest toidukorda päevas.

NB! Kalu ei broneerita. Saadavus palun täpsustada enne järeletulekut.

8,91 €

Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



 
Täiskasvanud kala suurus: 8 cm
Soovitatav akvaariumi suurus alates: 70 liitrit
pH 6.0 - 7.5 Temperatuur: 24 - 28 °C
Toitumisharjumused: peamiselt lihatoiduline
Temperament: väga rahulik parvekala
Lisainfo
Uued 29. dets 2021
Kaal 0.001000
Saadavus Tellimisel
Kirjuta enda hinnang
Palun hinnake:Pareutropius debauwi