Sternotherus Odoratus

Tellimisel 7-30 päeva
Tootekood
68151

Soovitavad veeparameetrid: pH 6,5-7,5; GH 5-18 dGH; temp 24-28 C

Kilpkonna keskmine suurus: 12 cm

Sobib akvaariumisse alates: 126 l

Lühiiseloomustus: rahulik, aga ei sobi koos kaladega pidamiseks (peab öösel jahti)

Toitumine: kõigesööja, noorena peamiselt lihatoiduline.

Akvaariumi sisustus: kuna muskuskilpkonnad on kehvad ujujad, tuleb neile luua mitmeid võimalusi veest väljumiseks (puurondid, kivid jne).

110,00 €

Kuumakse alates 5.43 €

Kiire tarne laokaupadele järgmiseks tööpäevaks enne 14:00 tehtud tellimusele.

Küsimuste korral aitab meie klienditugi 5035358.

Tasuta tarne pakiautomaati tellimusele alates 50€.

Osta kohe, maksa hiljem! Meil on võimalik tasuda Inbank, ESTO ja Liisi järelmaksuga.



 
Sternotherus odoratus on väikeste kilpkonnade liik perekonnast Kinosternidae. Liik on levinud Kanada kaguosas ja suures osas Ameerika Ühendriikide idaosast. Teda tuntakse tavaliselt ka hariliku muskuskilpkonnana, ida -muskuskilpkonnana või haisukotina, kuna ta suudab oma kesta serval asuvatest näärmetest ebameeldivat muskuslõhna eraldada, võib-olla röövloomade ärahoidmiseks. 

Muskuskilpkonn on väike must, hall või pruun kilpkonn, kellel on kõrge kupliga kest. Ta kasva umbes 5–14 cm pikkuseks ja kaalub keskmiselt 300 g. Tal on pikk kael ja üsna lühikesed jalad.

Ida-muskuskilpkonn on peaaegu täielikult vee-elanik, veetes suurema osa ajast madalas, tugeva taimkattega aeglaselt liikuvate ojade vetes või tiikides. Tavaliselt satub ta maa peale alles siis, kui emane muneb või mõnel juhul peesitab. Ta on kehv ujuja ja enamasti võib teda kohata kõndides mööda oma kohalikke elupaiku. Kilpkonna kaitsemehhanism on eraldada muskuselõhn kilbi alumises osas asuvast väikesest näärmest, sellest ka nimi muskuskilpkonn. Seda kasutatakse kiskjate ja looduslike vaenlaste peletamiseks. Ahistamise korral ei kõhkle metsik muskuskilpkonn sageli hammustamast. Kuna kilpkonna kael võib ulatuda tagajalgadeni, tuleb tema käsitsemisel olla ettevaatlik.

Muskuskilpkonn on lihasööja, kes tarbib laias valikus veeselgrootuid, sealhulgas jõevähki, mageveekarpi, tigusid, vee-vastseid ja erinevaid putukaid. Ta sööb ka kala, kulleseid ja raipeid. Kasvueas muskuskilpkonn on märksa rohkem lihatoidulisem kui täiskasvanu ning kilpkonna kasvades võib ta aeglaselt omandada veetaimedest toitumise.

Väikese suuruse tõttu on harilik muskuskilpkonn lemmikloomakilpkonnana üldiselt parem valik kui teised üldkasutatavad liigid, näiteks punakõrvaline liugur (Trachemys scripta elegans). Mitmekesine toitumine on vangistuses peetava kilpkonna tervise jaoks hädavajalik ja on oluline märkida, et teda ei tohiks toita ainult kilpkonnagraanulitega. Akvaariumis elaval kilpkonnal, keda toidetakse kõrge valgusisaldusega toiduga, võib tekkida A- ja E -vitamiini puudus. Täiendav kaltsium kaubanduslike pulbrite või seepia luude kujul on kohustuslik. Pakkuda võib ka veetaimi, sest mõned muskuskilpkonnad eelistavad oma toidus rohkem köögivilju kui teised. Ehkki tavalised muskuskilpkonnad on vähem tundlikud piiratud juurdepääsuga UV -valgustusele, vajavad nad ultraviolettvalgustust (UVA ja UVB), nagu enamik teisi kilpkonnaliike. Põhjaelanikuna näeb harilikku muskuskilpkonna peesitamas harva, kuid peesitusala tuleks siiski talle luua.
Lisainfo
Kaal 0.001000
Saadavus Tellimisel
Kirjuta enda hinnang
Palun hinnake:Sternotherus Odoratus