Nonii... nüüd on algusest juba natuke aega möödas ja akvaarium sisustatud

Nonii...nüüd on algusest juba natuke aega möödas ja akvaarium sisustatud. Vett sai niristatud 4 päeva!!! Niisiis sool sisse ja mõõtma...kõik paigas ja kui pool vett sees hakkasin eluskive sättima, esiteks kuival ja siis juba akvasse...kohutav...kivid on nii kerged ja lihtsalt ei jää paika, kivid omal kohal sai lisatud põhjapinnas milleks valisin Aquamedicu Tonga Pearls, näeb ilus välja ja on mõnusalt raske ehk ei lendle ringi...lõpuks see tehtud sai tööle pandud ka tehnika.

Tsirkulatsioonipumbaks valisin Aquamedicu DC Runner 2.2 jõudlusega kuni 2000lh, lainepumpadest osutusid valituks Aquamedic Eco Drift 4.1 ja 8.3 vastavalt siis 4000lh ja 8000lh jõudlusega. Skimmer sai valitud soovituste põhjal üsna võimas kuni 1000l akvaariumile Tunze DOC 9410. Doseerimispumbaks Aquamedicu Reefdoser Evo 4. Kogu aparatuur vä. skimmer on reguleeritavad pultidega. Soolaks kasutasin Tropic Marin Pro Reef ja Syn biotic meresoola. Ja siis ootasin ja doseerisin iga päev bakterikultuuri(Brightwell Aquatics), kuna kivideks sai valitud nö eluskivid siis need olid ka piisavalt surnud et ammoniaak korralikult üles lüüa ja ei pidanud kasutama bakteritoiduks eraldi ammoniaaki või kalatoitu. Ja siis muudkui testida ja testida ja testida.

Kuna mingi hetk läksid näidud nii nh, no2 kui ka no3 täiesti lakke ja ei näidanud mingeid langemise märke otsustasin sumpa lisada abrorbente mis aitaksid biofiltril nendega paremini toime tulla. Valituks osutus Seachem Matrix, Purigen ja zeoliit...samuti Denitrate mida saan lisada kui no3 on langenud. Lisaks sain bakterite külvamiseks otse tuttava akvast toimivat liiva ja mõned kivid. Nüüd jääb üle oodata ja teha veevahetusi et vee veidi lahjemaks saaks. Juba tekib ka diatom vetikat nii kividele kui liivale. Lahendada on tehnikast jäänud veel valgustus ja siis jääbki üle oodata ja vaadata...ning unistada kaladest ja korallidest...ja oodata...