Dennerle Plant Care P, 250 ml

В наличии
SKU
4817
  • Fosfaadiväetis nõudlikele taimeakvaariumidele
  • Fosfaadiväetis tiheda taimestikuga akvaariumidele
  • Fosfaadi sihtotstarbeliseks tarnimiseks (fosfaat = PO4)
  • Suurepäraste taimede ja intensiivselt erksate värvide tagamiseks
  • Jagub kauaks tänu kontsentreeritud toimeainetele
  • Teaduslikult testitud ja optimeeritud, kasutades eeskujuna loodust
  • Doseerimine: väetist saab doseerida täpselt: 2 ml 100 L kohta lisab 0,2 mg/L fosfaati. Soovitatav kontsentratsioon on vahemikus 0,1 – 0,3 mg/L fosfaati (max 1 mg/L). Kõrgemat taset on harva vaja, tavaliselt soodustavad need vaid asjatult vetikate kasvu. Plant Care P-d võib kasutada iganädalase või igapäevase väetisena.

    13,51 €

    Быстрая доставка на следующий рабочий день для заказов, оформленных до 14:00.

    В случае возникновения вопросов поможет наша поддержка клиентов 5035358.

    Бесплатная доставка в почтовый автомат для заказов от 50€.

    Покупай сразу, плати позже! У нас есть возможность оплаты рассрочкой Inbank, ESTO и Liisi.



    Fosfaat makrotoitainetega väetis nõudlikele taimeakvaariumidele
    Akvaariumitaimed vajavad tervislikuks kasvamiseks umbes 20 erinevat toitainet. Fosfaat on selles suhtes eriti oluline. Fosfaat kuulub makrotoitainete hulka. Valguse ja CO2 kõrval on see üks olulisemaid eeldusi tasakaalustatud ja terve taimekasvu saavutamiseks. Milleks on akvaariumis fosfaati vaja? Taimed vajavad paljude orgaaniliste ühendite moodustamiseks fosfaati. See mängib keskset rolli energia metabolismis (nagu ATP = adenosiintrifosfaat). Lisaks on see rakumembraanide ja päriliku aine DNA oluline komponent. Kuna looduses on fosfaate tavaliselt vähe, on taimed välja töötanud väga tõhusad rikastamismeetodid. Toitainet saab säilitada taimerakkudes ja vajadusel uuesti mobiliseerida. Fosfaadi lisamine ei ole tavalistes taimedega akvaariumis vajalik, kuna seda satub akvaariumisse tavaliselt piisavas või sageli isegi liigses koguses toidu ja kalade väljaheidetega. Seevastu nõudlike taaimeakvaariumide puhul on olukord erinev (nt aquascaping akvaarium, Hollandi akvaarium). Neil on keskmisest suurem toitainete vajadus, eriti makrotoitainete osas. Selliseid taimeakvaariume iseloomustab
    • tihe taimestik (rohkem kui 70–80% põhjapinnast)
    •  palju kiiresti kasvavaid liike
    •  palju valgust (30–60 luumenit liitri kohta või rohkem)
    •  CO2 väetamine
    •  30-50% osaline veevahetus nädalas
    • kalavaru puudub või on vähene (kuid krevettidega)
     
    Tuvastage fosfaadipuudus akvaariumis
    Seda tüüpi akvaariumides võib kiiresti tekkida fosfaadipuudus. Seejärel lõpetavad taimed kasvamise. Võrsed jäävad lühikeseks, lehed on väikesed ja muutuvad sageli tumeroheliseks. Mõned liigid võivad muutuda lillaks ka punaste lehtede pigmentide (antotsüaniinide) kuhjumise tõttu.

    Fosfaadipuuduse kõrvaldamine akvaariumis
    Seetõttu on nõudlike taimede akvaariumi jaoks väga kasulik fosfaaditasemel silm peal hoida ja vajadusel täiendada. Igal akvaariumil on konkreetne toitainete tarbimine olenevalt taimede kogusest, taimeliigist, loomakasvatusest, söötmisest, veevahetusest ja kasvutingimustest (valguskogus, valgustusaeg, CO2 lisamine, filtritehnoloogia jne). Seetõttu tuleks iga akvaariumi jaoks määrata vajalik väetise kogus eraldi. Kui akvaariumis on vajadus kõigi 3 makrotoitaine N, P ja K järele, on soovitatav kasutada Dennerle Plant Care NPK-d. Toitainete vahekorrad on siin valitud nii, et taimed omastaksid kõik makrotoitained võrdses vahekorras. Isegi pikaajalisel regulaarsel kasutamisel ei saa esineda üksikute toitainete puudusi ega kahjulikku kogunemist. Eriti makrotoitainete puhul on eriti oluline bioloogiline tasakaal, st toitained peaksid alati olema üksteise suhtes teatud vahekorras. Vältida tuleks toitainete tasakaaluhäireid, kuna need põhjustavad tavaliselt vetikaprobleeme. Teatud asjaoludel võib akvaariumil olla spetsiifiline vajadus fosfaadi järele. On ka kraanivett, mis sisaldab küllaldaselt lämmastikku ja kaaliumi, kuid liiga vähe fosfaate. Sellistel juhtudel tuleks taimede varustamiseks spetsiaalselt fosfaadiga kasutada toodet Dennerle Plant Care P. Soovitame fosfaadisisaldust regulaarselt mõõta ja Plant Care P-d vastavalt doseerida. Fosfaati saab täpselt ja usaldusväärselt mõõta akvaristiliste testide abil. Fosfaat imendub taimedesse väga kiiresti ja seda saab hästi säilitada. Akvaariumides, kus on pikka aega olnud fosfaadipuudus, tähendab see, et lisatud fosfaat "kaob" veest esialgu kiiresti. Pärast u. 7 – 14 päeva regulaarset lisamist, kui taimed on oma fosfaadireservuaarid uuesti täitnud, suureneb mõõdetav fosfaadisisaldus akvaariumivees taas. Nüüd tuleks fosfaadi lisamist vastavalt vähendada. Fosfaat on tõeline kasvumootor nii veetaimedele kui ka vetikatele. Seetõttu saab fosfaati kasutada nii taimede kui ka vetikate kasvu kontrolli all hoidmiseks. Efektiivseks on osutunud fosfaadi kasutamine šokkväetisena 0,1–0,2 mg/l. Seejärel väetate uuesti alles pärast seda, kui fosfaaditase on paar päeva olnud nullis. Veetaimed suudavad fosfaate säilitada paremini kui vetikad. Selle meetodi abil saate soovimatute vetikate elu keeruliseks muuta. Kui "fosfaadivaesel ajal" varustatakse taimi nende sisemistest fosfaadivarudest ja nad kasvavad edasi, siis vetikad on "näljas" ja nende kasv on seega oluliselt aeglustunud. Makrotoitainetega väetist tuleb alati kasutada koos mikrotoitainete väetisega (täisraudväetis). Täielikuks toitainetega varundamiseks ja taimede parimaks võimalikuks kasvuks soovitame kombineerida Plant Care Pro-ga. Suurepärase taimede kasvu ning tervete kalade ja krevettide jaoks soovitame osalist vett vahetada 25% kuni 50% nädalas. See eemaldab jäätmed ja inhibiitorid ning hoiab ära toitainete tasakaalustamatuse.
    Подробная информация
    Бренд Dennerle
    Вес 0.300000
    Availability В наличии
    Write Your Own Review
    You're reviewing:Dennerle Plant Care P, 250 ml
    Мы нашли другие продукты, которые вам могут понравиться!